Boerenkool met rijst, (vegetarische) rookworst en een gebakken ei voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 4 eieren

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram boerenkool
  • 2 rookworsten, maak zelf de keuze uit vegetarische-, Gelderse of kiprookworsten.
  • 80 ml ketjap manis

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Koekenpan

Voedingswaarde

  • Avond eten of lunch
  • 4 portie(s)
  • 25 minuten kooktijd

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan. Schep per portie de boerenkool in de pan en gebruik een spatel om te roeren. De boerenkool slinkt vanzelf door het wokken. Voeg hier eventueel circa 100 ml water toe en wok de boerenkool op middelhoge verhitting in 8 minuten gaar.

Stap 3: Snijdt de rookworst doormidden en snijdt deze vervolgens ook over de lengte door. Je hebt totaal per rookworst vier delen. Bak de rookworst in 7 minuten bruin, besprenkel na circa 2 minuten de rookworsten met de ketjap manis. Draai de rookworsten regelmatig om in pan.

Stap 4: Verhit in een koekenpan één eetlepel olie. Breek de eieren boven de pan en bak in 4 minuten de spiegeleieren gaar, bestrooi de eieren in de pan met en snufje peper.

Stap 5: Giet de rijst af en schep deze door de boerenkool. Wok de rijst circa 3 minuten mee en roer dit goed door de boerenkool. Verdeel de rijst met boerenkool over de borden, leg de rookworst en het spiegelei op de boerenkool met rijst.

Indien gewenst kun je het gerecht op je bord ook nog besprenkelen met ketjap manis. Maar let op, niet te veel in verband met de hoeveelheid suiker, verzadigde vetten en zout!

Uiteraard kun je het recept ook halveren voor 2 personen of uitbreiden voor meerdere personen.

Eet SWAP en FITNESS smakelijk!

Deel met je vrienden