Havermout uit de oven

Maak zelf deze heerlijke havermout uit de oven voor je ontbijt of lunch.

Ingrediënten

75 gram havermout

  • 45 gram amandelen
  • 1 banaan
  • 55 gram blauwe bessen
  • 200 ml. (amandel)melk
  • 1 tl. honing
  • 1 tl. kaneel
  • halve tl. bakpoeder

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal

Voedingswaarde

  • Ontbijt of lunch
  • 2 portie(s)
  • 12 minuten voorbereiding
  • 25 minuten kooktijd
  • 390 kilocalorieën per portie
  • 14 gram eiwitten
  • 48 gram koolhydraten
  • 16 gram vetten

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2. Weeg 45 gram amandelen af en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit samen met de andere ingrediënten: 75 gram havermout, 1 tl kaneel en een ½ tl bakpoeder.

Stap 3. Prak de helft van de banaan in een kom en meng samen met 200 ml (amandel)melk en 2 tl honing. Dit mag je ook mengen in een blender.

Stap 4. Voeg alle ingrediënten samen en roer hier de blauwe bessen doorheen. Giet het mengsel in een ovenschaal en leg als laatste de overige banaan in plakjes op het mengsel. Bak het geheel 20 a 25 min in de oven.

Deel met je vrienden