Home > Over ons

Alles voor een gezonder en fitter Nederland

Het idee van swapfitness

Het idee

Het begon allemaal in 2019. Een groep van 3 collega’s werden dagelijks geconfronteerd met een ongezonde leefstijl. Zowel mentaal als fysiek was de rek eruit. De knop ging om en samen startte zij een challenge, de omkeer naar een gezonde leefstijl was gemaakt. Al snel werden zij energieker en gelukkiger. Naast gezondheidsdoelstellingen werden ook andere doelstellingen eenvoudiger behaald. Door de positieve ervaringen zijn zij allen een voedingsopleiding gestart om meer te weten te komen over gezonde voeding. De ervaringen op het gebied van voeding, sport en beweging werd als maar groter. De ondernemende fitte geest deed het werk. We vonden dat we er iets mee moesten doen en zetten door.

Swapfitness markt

De markt

Om het idee tot een succes te maken, moest er markt zijn en die is er ruimschoots! Al snel werd door research duidelijk dat er een groot probleem boven de Nederlandse samenleving hangt. Bijna een kwart van de kinderen scoort onvoldoende bij een bewegingstest, meer dan 50% van de bevolking lijdt aan overgewicht, waardoor de gezondheidsrisico’s worden verhoogd. En nog een nadelig effect in Nederland waar gezonde voeding, sport en bewegen een oplossing kan bieden is stress. De balans tussen spanning en ontspanning is verstoord. 1,3 miljoen mensen hebben last van burn-out verschijnselen.

Het concept

Het concept is ontstaan door het in één vallen van de puzzel stukjes. Het idee was geboren, de markt is er, maar hoe maak je er een verdienmodel van? Dit vraagstuk werd al snel gevonden. Het antwoord hierop: circulair, product-as-a-service. Op macroniveau is besloten dat in 2030 de helft van de economie circulair moet zijn. Iets waar wij met ons idee graag aan mee willen werken. Naast de invloed van overheden went de consument steeds meer aan het idee. Het gebruik van een product en/of dienst heeft de voorkeur tegenover het verbruik.

Het team van Swapfitness

Het team

Het team is inmiddels uitgebreid met personal coaches, voedings- en beweegspecialisten. Samen werken wij aan een gezonder Nederland.


De cirkel is rond

All inclusive thuissporten met persoonlijke begeleiding voor een vast bedrag per maand.

Terug