Spruiten met gebakken aardappelen en een kabeljauwburger voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram schoongemaakte spruiten
  • 400 gram gekruide minikrieltjes
  • 4 kabeljauwburgers

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Pan
  • Stoomoven

Voedingswaarde

  • Avond eten of lunch
  • 4 portie(s)
  • 25 minuten kooktijd

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de spruiten schoon, snijdt van de onderzijde van de spruit een klein stukje af en verwijder het buitenste blad. Kook de spruiten vervolgens 8 min in een pan met kokend water of 12 minuten in de stoomoven op 100 graden. Als je de spruiten al schoongemaakt hebt gekocht dan kun je ze uiteraard direct koken.

Stap 2: Verhit één eetlepel olie in een koekenpan en bak de mini krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Verhit één eetlepel olie in een andere bak- of koekenpan en bak de kabeljauwburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4: Giet het water van de spruiten af of haal ze uit de stoomoven. Verdeel de spruiten, aardappelen en kabeljauwburgers over de borden.

Uiteraard kun je het recept ook halveren voor 2 personen of uitbreiden voor meerdere personen. Eet smakelijk!

Deel met je vrienden